Wednesday, November 26, 2008

CETA DULU-DULU.. LAYAN JE LER....

Lama dah x memeriahkan blog 'dari kawan untuk kawan'. Hari ni free sikit, Opis senyap dan sunyi je memandangkan cuti sekolah ni ramai yang ambik cuti nak bawa anak-anak gi cuti-cuti Malaysia. Time-time free cam ni le ambik masa sikit buat hal sendiri... He he he waktu nak delete file2 yg x berkaitan dlm komputer terjumpa le gmbr classic yg dah lama scan cuma tunggu masa & mood sesuai gitu untuk di'publish'kan di blog. Nak upload gmbr classic ni pun dah minta permission dari Dila...takut-takut gmbr ni jadi bahan bukti murid2 sekolah dia lak.
Untuk yg x berapa nak cam gmbr yg mmg classic ni.. duduk depan dari kiri ke kanan: Farah & Dila. Belakang Farah.. Jana, Belakang Dila... Ijam then Belakang Ijam ygn comei je tu Ani. Gmbr ni waktu form 1 prep malam dalam kelas 1A3 yg konon2nya special sgt hanya semata2 dlm kelas tu ada sinki. Form 1 mmg banyak main le.... biasa le tu konon2nya baru nak membiasakan diri dgn suasana sekolah berasrama..... mmm sudahnya sampai form 5 pun byk main gak... (sesetengah le). Tengok gmbr pun tau... especially gmbr Dila confirm tgh mimpi baik punya... Ijam lak posing2...(ada rupa org tgh study ke?), Jana.... dari gayanya cam dok menampor buku je... (He he he klu ikut dari saiz buku tu sure tgh buat kerja sekolah SRT.. tgh tampal sample kain le tu) tapi lain lak ceta klu tgk Farah.. serius gitu buat kerja sekolah (mesti byk lagi yg x siap lagi)... Tu semua kenangan zaman sekolah yang sukar nak kikis dalam ingatan... waktu dulu suruh belajar main-main je... tp sekarang ni dema dah jadi cikgu sekolah pun... Cam ne agaknya diaorang dok ajor budak2 ye... ala2 Cikgu Ramlah (Tegas & Garang... kuat mencubit), Cikgu Rozana (Dengar bunyi tapak kasut pun degup jantung dah x normal) or Cikgu Raja yang cool.. gitu.
Sebut Cikgu Raja tetiba je ingat satu kes yang x leh lupa oleh pelajar tahun 1A3.. Tatkala Cikgu Raja baru je mengajar di sekolah Manjoi (Sebelum tukar nama SMRPB) Waktu dia masuk mengajar for the first time .. kita semua bangun (kelas 1A3) tp x tau nak bagi salam or selamat Sejahtera. Ikut name tag tulis Cikgu Raja... tapi Raja apa yek... Raja Gopal pun raja gak... tengok dari rupa cam...... confuse!confuse! (minta maap ye cikgu) Ha !ha!ha! last2 dia yg cakap Assalamualaikum semua... Nama saya Cikgu Raja Abdul Rahman... awak nak bagi salam boleh nak bagi salam sejahtera pun boleh... kita semua dok malu dan rasa bersalah ... then bagi salam kat dia.... lawaks pun ada he he he Kat mana dia sekarang ni yek...
Alamak... Once jari ni dah kat keyboard susah lak nak berhenti.. tp masa cam x mengizinkan... lain kali sambung ceta dulu-dulu layan je ler (bersambung... klu rajin le)

Wednesday, November 19, 2008

Kejohanan Bowling Tertutup Bainunalumni

Aku tolong cut&paste je. 

Persatuan Alumni SMK Raja Permaisuri Bainun, Ipoh (Bainunalumni) dengan kerjasama Jawatankuasa Pelaksana Bainunalumni 97-01 dengan ini menjemput seluruh bekas pelajar SMK Raja Permaisuri Bainun untuk menyertai Kejohanan Bowling Tertutup Bainunalumni yang akan dianjurkan.
Kejohanan ini berbentuk amal lagi membantu mengisi tabung dana Bainunalumni yang baru sahaja ditubuhkan.
Butir-butir kejohanan adalah seperti berikut:

Tarikh: 13hb Disember 2008
Masa: 01:30 petang

Tempat: Pin Junction Bowling Centre, 301, Tingkat 3, CINELEISURE DAMANSARA, Jalan PJU 7/3 Mutiara Damansara, 47810, Petaling Jaya, Selangor

Bayaran: RM 30/ seorang ( RM 120/4 orang sekumpulan)


Bayaran boleh dibuat melalui akaun:
CIMB (02080064467529) atau Maybank (162115839565) – Zuhaili Mohamad Ramly atau dibayar pada hari kejohanan

Borang pendaftaran boleh dimuat turun dari link di bawah ini:
» Borang pendaftaran

Borang yang telah diisi bolehlah di emailkan kepada seketeriat dibawah
Tarikh tutup pendaftaran adalah pada 28 November 2008.

So kawan2 yg nak join, letak nama cepat2.  Aku nak join. 

Sunday, November 2, 2008

Gambor lame yg aku korek-korek jumpa

Aku tahu yang gambar ni aku ade, tapi disebabkan aku ni 'rajin' sangat tukar2 pc, aku pun dah tak ingat mane aku letak. Cari punye cari, ade le aku terletak gambor2 ni kat satu thumbdrive. 

Jadi, tibe le masanye aku kongsi gambor ni, setelah 4 tahun aku sorang je tengok/simpan.

Gambor2 ni aku 'snap' masa salmi/aku 'organise' majlis bukan puasa. Aku masa tu banyak le masa nak buat benda2 ni sebab tengah keja dgn gomen le katakan. Salmi kontek budak2 pompuan, aku contact budak2 laki. Ramai le jugak yang datang. 

Jadi,moh le kite tengok gambor yg aku ade ni. Mintak maap ye, sebab aku masa ni kayu lagi nak 'snap' gambor ni. Yg terang tu, terang le. Yang kabur 2, tangan aku le yg goyang..



Gambor lepas kenyang belasah makanan kat Darby Park.


Sam, Bakhtiar & org rumah

Senyum simpul kakak-kakak ni ye..

Maap, goyang gile tangan aku ni..

 
Lagi gambor kakak2 bersama adik..