Wednesday, December 31, 2008

.:: سمبوتن تاهون بارو ماسيها:جاڠن ليك::.

.::SAMBUTAN TAHUN BARU MASEHI: JANGAN LEKA::.

Bagi kita warga dunia kedatangan tahun baru masehi sudah tentu menjadi satu kebanggaan, tidak kira mereka hamba yang taat, suka melakukan maksiat, kufur terhadap Allah atau langsung tidak mempunyai ideologi.

Kebanggaan ini dapat dilihat apabila pelbagai acara sambutan diadakan dan dalam kepelbagaian acara ini, ada yang menjurus kepada keredaan Allah dan tidak kurang pula terjebak dengan unsur maksiat.

Hamba yang takut terhadap Allah menyambutnya dengan penuh rasa keinsafan dan menyesal atas kesilapan tahun lalu, malah berazam untuk tidak melakukannya lagi. Mereka juga istiqamah pada landasan pengabdian.

Mereka yang lalai lazimnya menyambut kedatangan tahun baru dengan pesta yang boleh mendatangkan unsur syirik dan maksiat. Golongan ini, sama ada dalam keadaan sedar atau tidak memekik seperti dirasuk.

Kepelbagaian acara sambutan tahun baru menyebabkan sesetengah masyarakat keliru, yang mana berunsurkan Islam, kebaratan dan langsung menyimpang daripada sebarang ajaran agama di dunia?

Semua masyarakat perlu menyambut tahun baru dengan penuh keinsafan, melihat kembali apa yang dilakukan setahun lalu dan cuba berfikir mengenainya supaya menjadi pengajaran dalam menjalani kehidupan.

Sambutan yang dihiasi dengan pekikan dan sorakan berlebih-lebihan sehingga melalaikan bukan saja dari sudut ajaran Islam, malah langsung tidak disebut dalam agama lain, termasuk Kristian.

Walaupun hampir keseluruhan orang Barat menganuti Kristian,kebanyakannya memisahkan agama itu daripada kehidupan mereka, malah memperlekehkannya. Tidak wajar umat Islam di negara ini meniru cara orang Barat khusus mengenai cara sambutan tahun baru, kerana cara mereka itu sendiri terkeluar dari ajaran agama mereka. Dari satu sudut kedatangan tahun baru secara langsung membawa makna usia seseorang itu semakin meningkat dan jangka hayat semakin pendek, menunjukkan kita semakin hampir dengan maut. Walau apa pun aspek ini jarang diambil peduli, melainkan golongan muqarrabin (hamba mendampingi Allah).

Kedatangan tahun baru Masehi ini juga diharap melakarkan detik sejarah yang menggembirakan, bukan lagi peristiwa pahit dengan pelbagai tragedi memilukan seperti tahun lalu yang tidak henti-henti mengejutkan masyarakat. Dalam mengimpikan lakaran manis ini, tekad dan usaha semestinya dipertingkatkan. Kejayaan sekali-kali tidak datang bergolek. Begitu juga dengan kebaikan, tanpa azam dan pegangan kukuh pada nilai murni tidak dapat dicapai.

Bagi mencorakkan perjalanan hidup sepanjang tahun ini, asas utama perlu ditekankan ialah tujuan hidup, iaitu semata-mata untuk beribadah, bukan untuk berseronok atau sebarang kepentingan lain.

Ini sesuai dengan kejadian manusia seperti dihuraikan Allah melalui sepotong ayat daripada surah Al-Dzariyat yang bermaksud: "Tidak Aku jadikan jin dan manusia melainkan untuk beribadah kepada-Ku." Merujuk kepada maksud ayat itu, kehidupan manusia tidak lain bertujuan beribadah pada Allah.

Ibadah yang sempurna lahir apabila akidah betul, iaitu mengesakan Allah dan mentaati syariat dibawa Rasulullah. Ini membawa makna ibadah yang dilakukan dengan tidak menetapi kehendak itu sia-sia. Justeru, apabila tindak-tanduk menyimpang dari asas utama itu kehidupan seseorang itu menjadi sia-sia dan tiada makna, walaupun bersama-sama orang lain melangkah ke tahun baru dan mendapat limpahan kesenangan duniawi.

Cabaran dan dugaan menunggu di depan, sama ada dalam rupa keseronokan atau kesedihan dan kesenangan atau kealpaan. Tiada yang mengetahui, selain Allah. Bagi menghadapinya, kita perlu muhasabah diri dan seboleh-bolehnya melakukan yang terbaik setiap hari.

Umat Islam juga harus menjadikan tahun baru ini sebagai titik tolak untuk memperelokkan akhlak, dengan mencontohi peribadi Rasulullah. Baginda contoh terbaik, sehingga diiktirafkan melalui firman Allah, bermaksud: "Sesungguhnya engkau (wahai Muhammad ) mempunyai akhlak yang paling mulia." (Al-Rum:4) Saidatina Aisyah apabila ditanya mengenai akhlak Rasulullah, berkata: "Akhlak baginda itu adalah al-Quran".

Aspek ini merangkumi terhadap Pencipta seperti cinta, taat atau patuh yang tidak terkira, malah bersifat sabar, reda, syukur, takwa, wara', zuhud dan ikhlas dalam setiap amalan. Sesama manusia perlu adil, jujur, suka menolong dan tidak berdengki khianat supaya dengan asas ini dapat menikmati kehidupan dalam harmoni sepanjang tahun.

Tuesday, December 16, 2008

.::Famili Day 2009::.

Memandangkan kejayaan mengadakan majlis Hari Raya yang lalu aku mencadangkan utk kita mengadakan hari keluarga pada tahun hadapan bagi mengeratkan lagi persahabatan kita. Untuk itu cadangan dari anda semua adalah diperlukan untuk kita menyusun perancangan bagi menjayakan program tersebut.

Sebarang cadangan boleh disalurkan melalui ruangan komen dibawah. Kerjasama dari anda semua untuk memberikan cadangan berhubung dengan lokasi serta tarikh yang difikirkan bersesuaian.

Bersama memperkukuhkan ukhwah....

Monday, December 1, 2008

.::YM id 8791::.

bagi memeriahkan lagi persahabatan di alam siber aku kongsikan Id YM kengkawan kita di sini bagi mudah korang semua add dan berYM....

Azrul Hasyimi ~ aroul2k
Norol Azwa ~ azwanordi
Bakhtiar ~ realevo7
Ahmad Asri ~ epsilon.mind
Ishak ~ ishakmh
Ruslan ~ krayon_shinchan2002
Syidah ~ kutik3711
Salmi ~ mieaz_1474
Shamsul Amri ~ gopengmali1974
Suryanie ~ fatinsurya
Suzana ~ su_prk74
Epoi ~ gbone30
Miezanz ~ miezanzz
Fendi ~ Hisyamafandi (NEW)

kepada kengkawan yg ada id YM dan ingin tambah id YM di sini boleh tambah kat ruangan komen... i/allah ada masa aku akan edit semula...

Wednesday, November 26, 2008

CETA DULU-DULU.. LAYAN JE LER....

Lama dah x memeriahkan blog 'dari kawan untuk kawan'. Hari ni free sikit, Opis senyap dan sunyi je memandangkan cuti sekolah ni ramai yang ambik cuti nak bawa anak-anak gi cuti-cuti Malaysia. Time-time free cam ni le ambik masa sikit buat hal sendiri... He he he waktu nak delete file2 yg x berkaitan dlm komputer terjumpa le gmbr classic yg dah lama scan cuma tunggu masa & mood sesuai gitu untuk di'publish'kan di blog. Nak upload gmbr classic ni pun dah minta permission dari Dila...takut-takut gmbr ni jadi bahan bukti murid2 sekolah dia lak.
Untuk yg x berapa nak cam gmbr yg mmg classic ni.. duduk depan dari kiri ke kanan: Farah & Dila. Belakang Farah.. Jana, Belakang Dila... Ijam then Belakang Ijam ygn comei je tu Ani. Gmbr ni waktu form 1 prep malam dalam kelas 1A3 yg konon2nya special sgt hanya semata2 dlm kelas tu ada sinki. Form 1 mmg banyak main le.... biasa le tu konon2nya baru nak membiasakan diri dgn suasana sekolah berasrama..... mmm sudahnya sampai form 5 pun byk main gak... (sesetengah le). Tengok gmbr pun tau... especially gmbr Dila confirm tgh mimpi baik punya... Ijam lak posing2...(ada rupa org tgh study ke?), Jana.... dari gayanya cam dok menampor buku je... (He he he klu ikut dari saiz buku tu sure tgh buat kerja sekolah SRT.. tgh tampal sample kain le tu) tapi lain lak ceta klu tgk Farah.. serius gitu buat kerja sekolah (mesti byk lagi yg x siap lagi)... Tu semua kenangan zaman sekolah yang sukar nak kikis dalam ingatan... waktu dulu suruh belajar main-main je... tp sekarang ni dema dah jadi cikgu sekolah pun... Cam ne agaknya diaorang dok ajor budak2 ye... ala2 Cikgu Ramlah (Tegas & Garang... kuat mencubit), Cikgu Rozana (Dengar bunyi tapak kasut pun degup jantung dah x normal) or Cikgu Raja yang cool.. gitu.
Sebut Cikgu Raja tetiba je ingat satu kes yang x leh lupa oleh pelajar tahun 1A3.. Tatkala Cikgu Raja baru je mengajar di sekolah Manjoi (Sebelum tukar nama SMRPB) Waktu dia masuk mengajar for the first time .. kita semua bangun (kelas 1A3) tp x tau nak bagi salam or selamat Sejahtera. Ikut name tag tulis Cikgu Raja... tapi Raja apa yek... Raja Gopal pun raja gak... tengok dari rupa cam...... confuse!confuse! (minta maap ye cikgu) Ha !ha!ha! last2 dia yg cakap Assalamualaikum semua... Nama saya Cikgu Raja Abdul Rahman... awak nak bagi salam boleh nak bagi salam sejahtera pun boleh... kita semua dok malu dan rasa bersalah ... then bagi salam kat dia.... lawaks pun ada he he he Kat mana dia sekarang ni yek...
Alamak... Once jari ni dah kat keyboard susah lak nak berhenti.. tp masa cam x mengizinkan... lain kali sambung ceta dulu-dulu layan je ler (bersambung... klu rajin le)

Wednesday, November 19, 2008

Kejohanan Bowling Tertutup Bainunalumni

Aku tolong cut&paste je. 

Persatuan Alumni SMK Raja Permaisuri Bainun, Ipoh (Bainunalumni) dengan kerjasama Jawatankuasa Pelaksana Bainunalumni 97-01 dengan ini menjemput seluruh bekas pelajar SMK Raja Permaisuri Bainun untuk menyertai Kejohanan Bowling Tertutup Bainunalumni yang akan dianjurkan.
Kejohanan ini berbentuk amal lagi membantu mengisi tabung dana Bainunalumni yang baru sahaja ditubuhkan.
Butir-butir kejohanan adalah seperti berikut:

Tarikh: 13hb Disember 2008
Masa: 01:30 petang

Tempat: Pin Junction Bowling Centre, 301, Tingkat 3, CINELEISURE DAMANSARA, Jalan PJU 7/3 Mutiara Damansara, 47810, Petaling Jaya, Selangor

Bayaran: RM 30/ seorang ( RM 120/4 orang sekumpulan)


Bayaran boleh dibuat melalui akaun:
CIMB (02080064467529) atau Maybank (162115839565) – Zuhaili Mohamad Ramly atau dibayar pada hari kejohanan

Borang pendaftaran boleh dimuat turun dari link di bawah ini:
» Borang pendaftaran

Borang yang telah diisi bolehlah di emailkan kepada seketeriat dibawah
Tarikh tutup pendaftaran adalah pada 28 November 2008.

So kawan2 yg nak join, letak nama cepat2.  Aku nak join. 

Sunday, November 2, 2008

Gambor lame yg aku korek-korek jumpa

Aku tahu yang gambar ni aku ade, tapi disebabkan aku ni 'rajin' sangat tukar2 pc, aku pun dah tak ingat mane aku letak. Cari punye cari, ade le aku terletak gambor2 ni kat satu thumbdrive. 

Jadi, tibe le masanye aku kongsi gambor ni, setelah 4 tahun aku sorang je tengok/simpan.

Gambor2 ni aku 'snap' masa salmi/aku 'organise' majlis bukan puasa. Aku masa tu banyak le masa nak buat benda2 ni sebab tengah keja dgn gomen le katakan. Salmi kontek budak2 pompuan, aku contact budak2 laki. Ramai le jugak yang datang. 

Jadi,moh le kite tengok gambor yg aku ade ni. Mintak maap ye, sebab aku masa ni kayu lagi nak 'snap' gambor ni. Yg terang tu, terang le. Yang kabur 2, tangan aku le yg goyang..



Gambor lepas kenyang belasah makanan kat Darby Park.


Sam, Bakhtiar & org rumah

Senyum simpul kakak-kakak ni ye..

Maap, goyang gile tangan aku ni..

 
Lagi gambor kakak2 bersama adik..

Wednesday, October 22, 2008

Mini Gathering - Restoran Murni, KL

Yg ni, Kim pulak jadi 'kapla'. Aku macam biasa, tolong cari tempat yg sesuai utk lepak2 sambil makan makanan yang 'ok'. Mula2 aku nak ingat nak suruh datang rumah aku je, tapi atas masalah 'teknikal', (betul tak Kim?), aku decide makan kat pulau depan bangunan celcom, jalan semarak. Antara yang aku dgn kim berjaya kontek dan dapat datang, Lon, Fakril, Zaesh, Asri & Bakhtiar. Yang tak dapat datang atas sebab masing2 dan balas balik sms/call termasuk le Khairul, Sanusi, Shidi dan Edi Bon. Yg tak balas langsung, ade le sorang 2. Tak payah cakap le sapa nama kekawan tu.

Fakril, walaupun lambat, tetap datang.

Semua yg datang ade dalam gambor ni, kecuali aku la..

Asri, Zaesh dgn Lon tgk kusyuk dengor kelentong Kim.

Yang awal skali datang. Satay pun x sempat nak siap lagi masa ni.

Aku kiranya puas hati dgn mini gathering ni. Mana taknye, aku, Kim dgn Asri siap sambung lagi kita org punye lepak kat Mamak dpn Ampang Point sampai kul 4 pagi hari Jumaat. 

Jadi harap2 lain kali kita boleh buat mini gathering mcm ni le supaya silaturahim sentiasa on..

Wassalam

Tuesday, October 14, 2008

.::Erti Persahabatan::.

Sabda SAW...."Setiap kawan yang bersahabat dengan kawan yang lain walaupun sekejap masa sekalipun, melainkan akan ditanya tentang persahabatannya di hari kiamat, apakah ia telah menunaikan hak persahabatan itu dengan baik, atau ia telah mensia-siakannya".

Sepanjang perjalanan hidup kita di atas muka bumi Allah SWT, kita telah bertemu dengan ramai kawan, rakan, teman serta sahabat. Bermula dengan teman sepermainan ketika kanak-kanak, teman sekolah rendah, teman sekampung / setaman, teman sekolah menengah, teman universiti, teman sekerja, teman serumah dsb. 

Begitu ramai sekali kita berkawan dan bersahabat dengan setiap insan yang kita temui. Namun dalam khalayak kawan-kawan, teman-teman, rakan-rakan serta sahabat-sahabat yang kita temui, secara jujur dan ikhlas bagi aku yang paling istimewa adalah persahabatan di Bainun. Walaupun ketika zaman persekolahan dulu kita bukanlah terlalu rapat namun hingga kini kita tetap berkawan dan yang nyatanya kita semakin mesra.

Setelah aku fikir dan renung kembali mengapa persahabatan kita di bainun begitu istimewa, akhirnya aku mendapat beberapa kemungkinan yang mungkin menjadi penyebab persahabatan kita menjadi istimewa.

1. Makan Nasi Kawah
Selama 5 tahun kita disajikan dengan nasi kawah dan ikan jeket. tak kira apa latar belakang keluarga kita kita menjamah makanan yang sama setiap kali waktu makan. Ketika itu kita tiada sebarang pilihan melainkan makan sahaja apa yang ada...

2. Belajar, Makan, Tidur di bawah bumbung yang sama.
Kita mungkin antara yang bertuah kerana terpilih untuk memasuki bainun. Kerana di sini ketika usia ketika itu baru sahaja akil baligh (ada juga yang belum) kita telah berjauhan dengan keluarga. Kita mula belajar untuk berdikari, mula belajar untuk membasuh pakaian sendiri, 'iron pakaian sendiri (kekadang terpaksa juga buat utk pakaian senior), kita siapkan pakaian sendiri hanya kawan-kawanlah tempat kita meluahkan segala cerita suka dan duka. Kebanyakan rahsia kita kongsi bersama. Memandangkan kawasan Bainun yang kecil (aspura 1 blok, aspuri 1 blok) kemana sahaja pasti kita akan bertembung, hendak ke tandas bertembung, hendak ke dewan makan bertembung kekadang tu tgh lepak-lepak hisap rokok pun boleh bertembung....

3. Mandi air kolah yang sama.
Mungkin tak sama dengan asrama sekolah lain, kita ada kolah yang kadang-kadang kita 'convert' jadi kolam renang. Di kolah itulah kita juga sering berebut untuk dapatkan air untuk mandi selepas selepas permainan petang (pada tahun 87). Kita sebagai yang paling junior ketika itu terpaksa sahaja merelakan senior-senior menguasai air. Saat paling digemari ketika kita bersekolah dulu adalah bila tiba giliran untuk cuci kolah... semua pakat bersemangat sekali kerana inilah peluang utk mandi dan berenang didalam kolah tu.

4. Kita punya gelaran...
Macam-macam gelaran kita berikan pada kawan-kawan kita pada masa itu, dari gelaran yang sedap didengar dan disebut hinggalah kepada gelaran yang paling tak sedap didengar dan disebut. Istimewanya kita masa tuh kebanyakan gelaran yang kita beri adalah haiwan jadi walaupun kita telah meninggalkan alam persekolahan namun ingatan kita tetap pada kawan-kawan kita setiap kali terpandang haiwan-haiwan tersebut....
Bila berbicara pasal gelaran-gelaran kita aku pasti teringatkan peristiwa Ustazah Azizah menangis kerana kita mempermain-mainkan gelaran-gelaran kita ketika beliau sedang mengajar topik berkenaan zakat binatang peliharaan.... nakal betul kita waktu itu...

5. Berkongsi rokok (bukan semua)
Seingat aku hanya zaman sekolah dulu sahaja kita mampu 'share' sebatang rokok untuk 2 hingga 3 orang. Antara port yang sering kita gunakan untuk hisap rokok ketika itu adalah dalam tandas di tingkat 3 asrama, dan tangki air antara dewan makan dan asrama... Betapa hebatnya kita merokok zaman itu hingga bara api rokok hingga hampir setengah inci...

6. Kongsi buat homework bersama.
Sudah menjadi tradisi kita suka buat homework (cuti penggal) apabila kembali semula ke sekolah. Pada malam barulah kita kelam kabut menyiapkan homework. Kita akan share buku /homework kawan-kawan yang sudah siap. Kerja kita masa tu just copy & paste dan edit serba sikit supaya tak nampak sangat kita meniru...

Mungkin ada lagi faktor-faktor lain lagi tetapi hanya ini sahaja yang terlintas dalam kepala aku...
Sesungguhnya kenangan bersama korang semua adalah yang paling istimewa... Sebab itu aku begitu komited untuk mengada gath dan re-union....

Monday, October 13, 2008

.::Sajak:by Ahmad Asri::.

Aku nak bersajak sikit lah…amacam boleh?..miezanz kasi upload ini sajak ..

nyata masa telah berlalu pergi
yang lepas itu tidak akan kembali
namun semuanya terakam dimemori
untuk dapatlah kiranya diimbas kembali

yang dirasa yang dilihat dan yang didengari
pengalaman yang terakam didalam diri
paparan visualisasi yang jelas sekali
yang dapat di tonton dikala menyendiri
pengalaman itu adalah apa yang dialami

suka gembira dan tawa dan juga yang ditangisi
pada jiwa ada rasanya adi
terakam dalam bentuk emosi
menjadikan yang lalu dekat sekali
yang dahulu itu jugalah kini

ahmad asri ..heheh 11.43 am

October 10, 2008 11:51 AM


#tak sangka member kita nih pandai plak bersajak... 

mesti Cikgu Marat bangga kalau dia baca sajak nih...

Sajak dicopy & paste dari komen Ahmad Asri di posting => :::Jamuan HariRaya Aidulfitri & ReUnion Batch 1987-1991::: the Feedback

Wednesday, October 8, 2008

::GaTh RaYA 08' DaRi LenSa Aku::

Yg Hadir:
the ladies
the gentlemen(azrul ntah ke mana plak peginya..)

Arrival and moments:

ketibaan pak sako..heheheh..siap report kat aku yg dia on way...baguih sahak nih..

nilah org yg memang aku nok jumpe...Sanusi! 17thn tak jumpa...!!!

sesi bersembang, tukar2 buss.card, tukar2 no fon, dan chek ukurlilit perut..muehehehhe...
apa agaknye yg buat 3 mamat nieh pecah perot nieh??
lama tak jumpe weh!!!moh melabon!
sesi mendengar ceramah..ekekke...
masing2 bukak cerita le nieh...
memang betoi kata Zaesh: Farah dah 'matang'...ekekkekek...dulu kenit jer...ekekke...skrg..ermm..matang...jgn marah aku ye cik'egu farah...
kim, jai, sam, bakhtiar,zaesh, mizan dan tono sedang menilai,memerhatikan dan teruja dgn kehenseman aku.....hehehhe..
apa yg kamu tgh pikior tuh aziah oii??tingat kenangan dedulu la tue...

the Food & Beverage:




ouffff...chendol!!!!!

the Makan Time!

yusri wanusuki n famili

aziah nieh kuat makan ni...badan jer kecik molek...ekekke..
shidee: "fuhhh zana...kamu sampai 2 pinggan tuh!!tinggai la kat aku sikit"
zana:" arghhhh...lantok kamu le shidee...aku peduli apa!aku dh aim lama dh mee kari nieh..."

sam: "aku bab2 makan nih kena kontrol la zaesh..stakat 2 pinggantu boleh laa.."
zaesh: "ermmmmm....emmmmmm..mmmmmmmmm"
Lan: dlm hati-"ishhh cepat la sket sam nieh..aku nk penyepit tuh..ishhhhh"...
sahak:" sedap betoi cendoi nieh....srruuuppppp....fffuhhhh..legaaa...bulan posa arituh pon tak merasa nieh.."
farah:"abang, duit raya bagi bebudak ada bawak tak? ayang tertinggai laa...."
suami farah:" ermmm..abang pon tertinggai...abis cemana?'
farah:"ermm..kalo gitu pending tahun depan laa..."..

the kids:




the speech:

gambo yg nieh bleh click utk besarkan...tapi kalo ada sesapa yg tak masuk dlm gambar, jgn ler maroh kat aku yer..mybe masa tuh aku tgh sibuk ke lain...

oke semuaa...tu yg mampu aku sajikan...aku dh kembali sibuk...

jumpa lagi tahun akan datang...insyaAllah....nice to meet all of you!!
wassalam...

Lagi Gambar Reunion - dari kacamata Ishak

Salam buat semua. Tahniah buat semua yg dapat hadir dan dapat menyerikan majlis kita bersama. Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar walaupun sedikit terlewat. Takpa,bila lewat, ia menambahkan lagi masa kita bersama. Tahniah tak terhingga buat penganjur Mizan N Epoi dan AJK2 secara langsung atau tak langsung.

Aku cuba upload beberapa gambar yg sempat aku snap hari tu, takla lawa mana, camera digital je, tak sama cam Epoi n Fendi nyer, tu Pro punya, aku amatur aje...... Saksikan lah.....

tok penghulu mizan menyampaikan ucapan alu-aluan

semua sabar menunggu sementara makanan sedang dihidangkan

azlan zam dan famili (sorang lagi anaknya tak kelihatan di dalam foto)


firass kata "sori ye, firass terlebih makan fish cake, tu je yg firass suka. jgn mara kalau dah abis"

geng lama bertemu kembali

bz betul la tokey epoi ni sambil mizan tersenyum riang...



kim, fendi, bakhtiar dan sanusi : semuanya tersenyum lebar (padahal aku tak suruh senyum pun)

apasal tu fakril, anaknya pemalu ke...


2 orang cameraman sedang berbincang tentang tugas masing-masing

Tuesday, October 7, 2008

.::Jamuan Hari Raya Aidilfitri dan Reunion 8791:The Photo::.


Antara kengkawan yang hadir menghabiskan makanan hari tuh...

Kaum bapa  yang hadir:
Berdiri (dari kiri): Ishak, Azlan, Shidee, Fakril, Sam, Fikri, Epoi dan Fendi.
Duduk (dari kiri): Kim, Sanusi, Yusri (W), Miezan, Zaesh, Jai dan Bakhtiar.

Pelajar Perempuan:
Barisan depan (dari kiri): Alis, Zana, Azwa, Lin dan Farah.
Barisan belakang (dari kiri) Zah, Aziah, Salmi dan Syidah.

Aziah dan suami : tetap menten....

Farah Husna: bila nak makan nih aku dah lapo....

Pak Sako sekeluarga: cukup bersemangat utk join gath nih....

Salmi, Aziah dan Zana bersama anak masing2... biarpun dah kelaparan
namun masih mampu ketawa....

Lepak2 di luar dewan sebelum majlis bermula sambil
 tunggu kengkawan lain tiba

Kehadiran shidee dan Yusri (W) menggamatkan suasana
dgn lawak selamba mereka

Zaesh hadir bersama isteri...

Aziah dan Zana....

Sanusi, Shidee dan Bakhtiar 
walaupun 17 tahun xpernah jumpa kemesraan masih seperti dulu

Ucapan Aluan....

Apa agaknya yang digossipkan oleh Azwa dan syidah tuh?

Lin yang still menten...

Makan Time:
Semua pakat serbu juadah yg sepatutnya dimakan pukul 10.00
tp terpaksa delay hingga 12.30.... kesian korang....

Mee Kari: menu utama ari tu...

Sesekali tengok korang kelaparan seronok juga....

Masing2 dah xpeduli kiri kanan dah... maklumlah perut dah mendidih....

Zah dan isteri Yusri (W) memeriahkan meja hidangan...

Apa lagi yg digossipkan oleh dua anak dara nih???

Salmi dan anaknya...


Harap2 kemeriahan seperti ini dapat kita teruskan dalam program yang akan datang....
*** Semua gambo aku sedut dari fb Fendi.... 
 ***thanx to fendi... kita tunggu gambo dr epoi plak...