Tuesday, December 29, 2009

.::Sahabat Kita Di ICU lagi::.

Terlebih dahulu aku mohon jutaan kemaafan kerana lambat update blog nih. Sebenarnya hujung minggu lalu aku agak sibuk sikit.

26/12/09: Sahabat kita, saudara Saiful Bahri telah dimasukan ke ICU Hospital Sri Manjung, Manjung kerana diserang sakit jantung sekali lagi. Kejadian berlaku semasa beliau sedang menjalankan tugas sebagai "photographer" di majlis perkahwinan junior kita Ismi Bahiah di Bota.

Aku antara yang beliau hubungi selain isteri beliau semasa beliau diserang sakit dada. Beliau mengadu sakit dada dan minta aku segera datang ke rumah Ismi. Nasib baiklah semasa beliau "call" aku, aku dah hampir dengan rumah Ismi. Sesampainya di rumah Ismi, aku terus dapatkan beliau dan aku lihat keadaan beliau memang dah lain macam. Aku cuba suruh dia agar berehat dan bertenang namun keadaan nampaknya semakin serius. Selepas bertanya kepada kakak Ismi (Mazidah - doktor) beliau nasihatkan supaya sahabat kita perlu dapatkan rawatan di hospital. Tanpa berfikir panjang, aku tinggalkan isteri dan anak-anak aku di majlis tersebut dan terus hantar sahabat kita ke Hospital Manjung.

Alhamdulillah aku berjaya bawa beliau sampai dengan selamat di Hospital. Setiba di Hospital sahabat kita terus diberi rawatan dan di masukan ke ICU...

Namun kepada sahabat-sahabat semua, janganlah panik, keadaan beliau stabil dan petang semalam aku sempat berbual dengan beliau melalui telefon dan katanya dia masih lagi ditahan di ICU... Beliau sempat menghantar gambar beliau di ICU sebagai tanda beliau selamat.
Sahabat kita ini kirim salam pada semua sahabat, dan aku bagi pihak sahabat kita ini mengucapkan jutaan terima kasih kepada sahabat semua yang mendoakan kesihatan beliau.

Thursday, December 24, 2009

.::Please Update Ur Phone Number::.

Salam kepada kengkawan semua... Terlebih dahulu maaf sebab tiada perjumpaan untuk batch kita tahun ni... Bukan aku dah serik tapi aku sekadar memberi peluang kepada kengkawan lain untuk tampil jadi organiser... Memandangkan dah sampai ke penghujung tahun, aku berharap agar pada suku pertama tahun hadapan (2010) kita akan berjaya mengadakan perjumpaan.

Untuk merealisasikan program tersebut, aku harap korang dapat bekerjasama untuk "updatekan" data2 korang/ kengkawan kat dalam yahoo grup kita. Sila Klik SINI untuk update. Tujuan aku minta korang update data sbb senang kalo nak hubungi korang... sbbnya korang semua pemalu....
ataupun opsyen lain anda boleh semak dan minta untuk diupdatekan di SINI denagn meninggalkan data terbaru diruangan komen di page ini.

Anyway aku harap next gath kita dapat kumpulkan seramai mungkin kengkawan kita... jangan nanti muka2 yang sama jugak... pastu yg x datang asyik jawapan yang sama jugak.... hope korang x kecewakan aku dan yg lain2..

So aku harapkan cadangan dr korang utk pilih lokasi dan tarikh gath kita nanti...

sila tinggalkan cadangan diruangan comment...

Thursday, December 17, 2009

.::MAAL HIJRAH 1431::.

Semoga kehadiran tahun baru hijrah membawa makna yang lebih besar dalam kehidupan kita semua. Semoga kita terus istiqomah mencari keredhaan ilahi...

Thursday, November 26, 2009

Monday, November 16, 2009

.::Program Hari Raya Qurban::.

Sempena hari Raya Qurban nanti aku nak jemput kalian semua untuk hadir ke rumah mertua aku di Bagan Serai Perak kerana aku cadang nak buat kenduri sikit. Jadi bolehlah kita jumpa dan sembang2 lama. Program tuh seperti berikut:

Tarikh dan Masa : 27/11/2009 @ 2.00 ptg hingga 5.00ptg.* (Hari Raya)
Alamat : 132, Jalan Siakap Bagan Serai, Perak. (berhadapan Taman Serai Jaya, Bagan Serai)

Nak ke sana:


(klik imej utk paparan besar)


View Larger Map


Ada Masalah? Sila call henpon aku : 019 507 3304

Friday, October 30, 2009

.::Jejak Kasih: Roslina::.

Kalian semua tentu masih ingat kepada kawan kita yang bernama Roslina (maaf bintinya aku dah lupa). Baru-baru nih kawan kita, Azwa telah terjumpa dengan Roslina secara tak sengaja dalam satu Majlis yang dianjurkan oleh Azwa. Dalam majlis tu kawan kita, Roslina kira antara ramai-ramai tetamu yang datang. Jadi berlakulah pertemuan semula dua orang kawan lama.

Selepas itu, aku ada bersembang dengan Azwa (berYM). Dia pun ceritalah pada aku pasal pertemuan tu. Jadi aku pun dapatkan no phone dia dari Azwa dan terus call... Seperti biasa terkejutlah kawan kita nih bila dapat call dari aku... so panjanglah cerita.

Jadi kepada kengkawan yang nak tau, dia (Roslina) sekarang nih menetap di Teluk Intan. Sudah berumahtangga dan jangan pulak ada yang terkejut anak sulong dia dah berumur 15 tahun...
Kepapa kengkawan yang sampai ke Teluk Intan jangan lupa cari dia di Pusat Khidmat DUN Changkat Jong. Dia bertugas di situ... Atau boleh call dia 010 552 5025 atau 05 621 8603 (opis)

miezanz: teringat minah ni nyanyi masa talentime asyik ulang chorus tak jumpa2 penutup lagu.....

Thursday, October 22, 2009

.::Jejak Kasih: Noridah Binti Abdullah::.

Gambo terbaru dia, aku cilok dari Fesbuk

Terlebih dahulu aku nak ucapkan terima kasih pada Hafsah kerana telah bagi aku no. phone sahabat kita nih... Petang semalam aku calllah sahabat kita sorang nih. Alhamdulillah dia kenal aku. Dia sekarang menetap di Sungai Lokan, Sungai Dua, Butterworth. Kerja di Auto City Juru... Kalo ada masa nanti aku bersama dengan Det dan Kim akan terjah dia untuk korek lebih banyak rahsia...

Wednesday, October 21, 2009

.::Mini Gath: Akhir Syawal::.

Tarikh : 10. Oktober 2009
Lokasi : Rumah Shamsul Amri
Kehadiran:
Shidee, Fendi, Fakril, Ismi, Mazidah, Kim, Wan, Kay-E, Sanusi,







Tarikh : 17 Oktober 2009
Lokasi : Rumah Wan Ainiza @ Saujana Utama 3.
Kehadiran:
Kim dan Isteri, Sam dan Isteri, Mizan, Shidee, Fendi, Kay-E, Faizatul, Syidah dan Hafsah.

Thursday, October 8, 2009

.::SAMBUTAN JUBLI PERAK 25 TAHUN SMK RAJA PERMAISURI BAINUN::.

HARI : SELASA
TARIKH : 20 OKTOBER 2009
WAKTU : 8.00 PAGI - 2.00 PETANG
TEMPAT : DEWAN BESAR, SMK RAJA PERMAISURI BAINUN,IPOH

DYMM RAJA PERMAISURI PERAK, TUANKU BAINUN
TELAH SUDI MENCEMAR DULI UNTUK
MERASMIKAN SAMBUTAN JUBLI PERAK 25 TAHUN &
HARI ANUGERAH SMK RAJA PERMAISURI BAINUN, IPOH.

PAMERAN BAINUNALUMNI TERBILANG & AKTIVITI PELAJAR AKAN DIADAKAN.PIHAK BAINUNALUMNI TELAH BERSETUJU UNTUK MEMBINA SEBUAH TUGU KENANGAN SEMPENA SAMBUTAN INI.

PIHAK BAINUNALUMNI TELAH DIMINTA UNTUK MEMBANTU PIHAK SEKOLAH & PIBG UNTUK MENJAYAKAN SAMBUTAN INI.
JUSTERU ITU,PIHAK BAINUNALUMNI INGIN MENYERU AGAR KEPADA AHLI-AHLI BAINUNALUMNI DAPAT MEMBANTU DENGAN MEMBERI SEDIKIT SUMBANGAN KEPADA TABUNG BAINUNALUMNI YANG MASIH BELUM MENCUKUPI UNTUK MENJAYAKAN SAMBUTAN DIATAS.

SEBARANG SUMBANGAN TUNAI BOLEH DIBUAT DI AKAUN MAYBANK BAINUNALUMNI : 558220216833 (MAYBANK CAW. JELAPANG)
JIKA CEK,BOLEH DIBUAT ATAS NAMA BAINUNALUMNI.

SOKONGAN & SUMBANGAN RAKAN-RAKAN AMATLAH DIHARGAI DEMI MENJAYAKAN SAMBUTAN INI.HANYA ALLAH S.W.T SAHAJA YANG AKAN MEMBALAS JASA & SUMBANGAN IKHLAS ANDA.

KEPADA YANG TELAH MENYUMBANG,UCAPAN TERIMA KASIH DARI PIHAK BAINUNALUMNI.

SEKIAN,TERIMA KASIH

PRESIDEN
BAINUNALUMNI

Saturday, September 26, 2009

:::EiD uL-fiTR 1430H @KuaLA KaNGsAR:::











salam semua...
benda yang tak berancang tuh slalunya boleh jadi..aku call Mizan & Kim pada malam Raya ke-3 utk plan "langgar" umah kenkawan kat Kuala Kangsar..maknanya esoknya terus nak buat benda nih..buakn ada agenda apa pon..

kontek punya kontek,lastnya dapat lah lebih kurang 10 org campur2 spouse dptla berbelas org...
so,hari raya ke 3 tuh berkumpul umah Kim di Pdg Rengas dulu..tu pon berjam jugak kat umah dia..
yg smpai umah dia dulu: aku ngan alis,then baru mizan,hisham fendi & famili,& yus & famili...
jenuh Eileen melayan kami semua...Laksa la..apa lagi..heheh..
pastu berbekal kan 2 buah kereta Continental,1 Honda, 1 Perodua,1 Proton,kami konvoi ke rumah Asri di Sayong..pon lama jugak melepak..borak2 cerita zaman skolah..kat sini Meor Azam sampai..pekena Laksa lagii..heheh...
habis di rumah Asri,semua konvoi termasuk Asri ke rumah mak Mat Yus di Lubuk Merbau..
perjalanan amat smooth tanpa gangguan tenuk2 ganas,mahupon babi hutan liar mahupon kura2 melintas jalan..melainkan insiden?????ekekkeke,,...malas nk cerita...

di rumah mak Yusri,kami sambung berborak2 sambil memakan laksa juga serta mee udang bersalut kerang dan yg susah kami nk jumpa,iaitu air sirap...Hazman pon sampai..bersama isteri...
keadaan serta merta berubah menjadi teratur..yg tadinya hebat bersembang hal curi megi etc, bila Man sampai topik terus berubah menjadi isu PPSMI,Saham,Bisnes Laksa,Intergriti dan pelbagai topik skema yg lain...
fffuhhh..betapa kuatnya pengaruh Man dlm topik itu...
ekekkek..
lastnya selepas bedal Laksa dan Mee sehingga licin kuali mak Yus,kami solat maghrib berjemaah dan berangkat pulang...itu pon dek kerana Mem Asri yg tak henti2 menelepon dia bertanya khabar dan tanya 'bila nk balik?'...ekekke



umur panjang,jumpa lagi Raya tahun depan....

Tuesday, September 15, 2009

.::Salam Aidilfitri:Maaf Zahir dan Batin::.

Image Hosted by ImageShack.us

.::Sambut Syawal dengan insan baru::.

Tahniah buat sahabat kita Mahadzir Ahmad atas kurniaan Allah S.W.T dengan kehadiran putri baru dalam keluarganya

Tuesday, August 18, 2009

Salam Ramadhan

Salam Ramadhan Al-Mubarak kepada semua
Sahabat, Rakan Taulan dan Teman-teman.
Semoga kedatangan Ramadhan kali ini memberi
impak yang paling maksima dalam hidup kita.
Moga-moga kehadiran Ramadhan kali ini memberi kita
peluang untuk mencari keredhaan Ilahi dan bulan bagi
kita mencari bekal untuk dibawa bertemuNya.

"Wahai orang-orang yang beriman diwajibkan atas kamu sekalian puasa, sebagaimana diwajibkan atas orang-orang sebelum kamu agar kamu sekalian bertaqwa "
( QS Al-Baqarah :183 ).

Monday, August 10, 2009

Fakta & Nombor (facts & figures)

Salam Sejahtera semua.

Sebelum aku teruskan, aku nk ucap tahniah pd. mizan n the geng yg dpt hadir utk reunion baru2 ni. Tahniah n teruskan usaha murni kalian semua.

Ni dapatan2 n permerhatian aku, bkn pndai sgt wat analisa, cuba2 je ni, sila2 la lihat ye.

REUNION YG PERTAMA
Tarikh : 18hb, bulan n tahun x brapa ingat. Anggaran dlm tahun 2001 atau 2002
Masa : Hari Raya (tak pasti raya ke berapa), tengah hari
Tempat : Hotel Hillcity, Ipoh
Batch : 1987-1991
Kehadiran : 27/45 @ 60%
jumlah 45 ni aku amik dri senarai nama n no. tepon batch kita
Status : Majoriti kawan2 lom kawin lagi, bujang trang tang tang (termasuk aku)
Lokasi tugas/kerja : pelbagai lokasi di Malaysia



REUNION YG KE-2
Tarikh : 2hb & 3hb ogos 2008
Masa : Sabtu, Ahad, (pagi,tengah hari,petang,malam)
Tempat : SMRPB
Batch : Semua
Kehadiran : 14/45 @ 31.11%
jumlah 45 ni aku amik dri senarai nama n no. tepon batch kita
Status : Majoriti kawan2 dah kawin n berkuaga(termasuk aku)
Lokasi tugas/kerja : pelbagai lokasi di Malaysia



REUNION YG KE-3
Tarikh : 4hb oktober 2008
Masa : Hari Raya ke-4, tengah hari
Tempat : SMRPB
Batch : 1987-1991
Kehadiran : 25/45 @ 55.56%
jumlah 45 ni aku amik dri senarai nama n no. tepon batch kita
Status : Majoriti kawan2 dah kawin n berkuaga
Lokasi tugas/kerja : pelbagai lokasi di Malaysia


REUNION YG KE-4
Tarikh : 1hb & 2hb ogos 2009
Masa : Sabtu, Ahad, (pagi,tengah hari,petang,malam)
Tempat : SMRPB
Batch : Semua
Kehadiran : 5/45 @ 11.11%
jumlah 45 ni aku amik dri senarai nama n no. tepon batch kita
Status : Majoriti kawan2 dah kawin n berkuaga
Lokasi tugas/kerja : pelbagai lokasi di Malaysia


DAPATAN2 (mungkin leh jadi KESIMPULAN2)

1. Kehadiran paling ramai waktu cuti HARI RAYA AIDILFITRI

2. Kehadiran paling ramai waktu kawan2 masih solo molo, single mingle

3. Kehadiran paling ramai apabila batch 1987-1991 yg anjurkan. (Batch lain tolonglah sangat2, jgn kecik ati tau). Mungkin diorg nak rasa privacy n dpat melepaskan rindu dendam ngan kawan2 1 batch

4. Kehadiran paling ramai pada waktu cuti yg majoritinya boleh bercuti (i.e Cuti Raya). Cuti hujung minggu bulan Ogos, mungkin tak ramai boleh bercuti.

5. Kehadiran paling ramai jika disertai dengan awek2 cun......hehe (jgn marah, gurau2 je). No. 5 ni bukan kesimpulan. Dah abis dah kesimpulan.


CADANGAN2

1. Masa yg sesuai amat penting utk dapat kumpulkan kawan2. Tapi ni bkn faktor paling utama. Bkn apa, kekadang tugas masing2 amat2 memerlukan komitmen masing2, maaflah, aku pon xdapat dtg sbb sabtu tu ada aktiviti koko kat skolah.

2. Mungkin kita wat Hari Keluarga Besar (bawak la semua famili, jgn bawa 1 kampung sudah) setahun sekali ke, 2 tahun sekali ke, kena susun betul2 spt mana cadangan epoi, cantik punya susun supaya peratus ketidakhadiran dpt dikurangkan. Nak jadikan 0% tak hadir, mustahil la kan

3. Semua kawan2 kena komited, kalo dah xleh sangat tu takpela. Tapi jgn la menguzurkan diri selalu. Apa yang penting? KERJASAMA.....

4. Bagi yg tak dapat datang, kuat kan azam, lepaih ni nak datang, nak together gather dengan kawan2 lama. Bagi yg datang plak, jgn la kecik ati ngn yg tak datang. Think positive, sangka baik aje. Doa2 kan diorg akan datang utk masa2 akan datang.

5. Semua ni adalah atas KESUKARELAAN individu masing2, tiada paksaan. Tapi percayalah, tanyalah, soal lah, selidiklah, sok sek sok sek lah kawan2 yg datang. Betapa best nyer bila jumpa kawan2 lama ni. Takpayah bercakap banyak pon, asyik tersenyum je, bahgia sambil2 terkenang2 peristiwa2 lama


Reunion ke-5 bila? Raya tahun ni ke?

Aku mohon maaf banyak2 dulu sbb utk raya ni tak dapat la nak datang sbb, insyaallah anak aku ni nak dapat adik baru. Due nya raya ke-2, insyaallah.

Sekian, terima kasih.


Monday, August 3, 2009

Tahniah to AJK BAtch kita, Mizan & Kawan2 yg Komited

tahniah kpd semua yg dpt datang ke skolah mgu lepas..komitmen kalian harap2 beri galakan pada kawan2 yg lain..

aku awal2 lagi dh bgtau dlm facebook dan sms dulu,yg aku ada trip yg aku sendiri organize utk staff aku ke Melaka & Nilai 3..bukan trip aku n famili saja,tp trip tu aku sendiri organize satu bas PDRM penuh utk staf2 yg lain dan dh dirancang berbulan sudah..benda tuh aku nk kensel,aku rasa aku tak patut pentingkan diri aku jugak...semua pon dh booking bersurat,mcm driver,co-driver,PDRM Melaka,hotel,bas,ada komiti kami sendri dll...

aku rasa begitu jugak dgn kawan2 kita yg tiba2 last minit kensel,mesti ada sebab..cuma mkin susah depa nk cerita,nti ingat buat mcm2 alasan pulak..harap semua bleh faham...
kita dh bekerjaya,bekeluarga,macam2 hal boleh berlaku,even saat2 akhir event tu nk berjalan...tapi kita tak boleh beri alasan mudah2 jika sebenarnya kita mampu pergi gath batch di bainun,tapi sengaja buatkan tidak mampu pergi...itu pada aku tak adil utk kawan2 yg dh bertungkus lumus nk jayakan..
bukan senang nak jayakan sesuatu event..aku dh pernah jadik event grand annual dinner program committe masa keje kilang/production dulu,event2 kelab PMC aka Protonmania(kelab kereta aku)-siap panjat SUK,MTPN,pegi ofis Mat Keruzan kt Silverstone mintak sponsor etc, skrg pulak keje gomen,sibuk buat event itu ini(Kejohanan la,Sukan la...)..BUKAN SENANG...

berbanding kawan2 yg cuma perlu hadirkan diri datang join xtvt tu sahaja...
nak set up, nak kerja belakang tabir dengan titik peluh yg percuma, kena maki,kena marah,tiada siapa tahu, sebab kerja hanya BELAKANG TABIR....nampak mcm mudah..tp tanyalah Mizan..brapa kali dia sanggup turun Ipoh dr Penang semata2 nk meeting..duit minyak kereta,tol,makan minum dia,semua dia tanggung sendiri....

okay lah..pada yg dapat hadir,kita bagi kredit pada depa...tapi tak perlu lah kita bebel2 sangat nanti lagi kawan2 tak suka kita...dan nanti lagi lah kurang sambutan xtvt kita masa depan..
macam ni lah...sembang kosong pon x guna..baik kita diskas post mortem dan apa cadanagn kita utk xtvt akan datang.aku pya cadanagn:

1. kita buat pecahan small committe utk batch,terpulang nk ikut zone ke,ikut negeri ker,ikut kepala group2 masa di Bainun dlu ke(kita kan ada puak masing2 hehehe), dlm tu ada laki2 ada pompuan cth mcm kita buat gath raya yg ramai hadir bertahun2 dulu di Hillcity Hotel.maknanya tak le mizan fikir sorang2,pecah kepala dia sok..committte nih function utk meeting dan setting program...tapi kepala komiti nih tetap Mizan..sebab dia ketua batch kita dan dh dilantik jadik AJK Batch..

2. bila buat functional commite,baru masing2 ada peranan..tak ler terbiar sorang2 je buat kerja..at same time,kita semua akan 'hidup' dan ada team work...

3. kita kena adakan semula Mesyuarat Agung utk batch kita...ini pon utk hidupkan semula mana2 ahli yg dh 'mati'...secara x langsung semua akan xtive balik..

4. semua kena simpan database kawan2, dan sentiasa bleh berhubung...buat masa nih medium perhubungan yg aku nmpak berkesan ialah facebook...aku dlm tu slalu gak bleh contact Mizan,Yus,Sam,Yer,Wan Ainiza, KE dll....aku rasa wajibkan semua daftar FB supaya kita bleh sentiasa tag along bila perlu...kalo blog kita nih mandom,kurang2nya kita ada medium lain...tp Blog ini pon kena bookmark kat Blog masing2(aku dh lama tag kan url blog nih dalam blog aku)...

5. selalu2 lah kita berhubungan samada melalui telefon, internet, email dll..ringan2 kan mulut,jari dan mata masing2 utk bertegur sapa..jangan la malu2...ni aku teok yg pompuan segan2 nk tegur semua kawan2 laki..hanya certain2 org jer...apa nk malu...kita dulu makan nasik dari satu kawah yg sama...

6. berilah lebih komitmen pada alumni kita, batch kita esp sungguhpon masing2 dh bekeluarga ,kerja etc...tapi itu terpulanglah..tak paksa..kalo rasa nk jalinkan silaturrahim smpi bila2,apa salahnya..tp kalo rasa nk 'tidur' pon x siapa bleh halang..hak masing2...

untung sebenarnya kita dpt Mizan,sebab dia sanggup beri komitmen,rela hati utk batch kita..jadik penggerak pada kita termasuk aku sendiri...kalo dia takde,sapa yg rasa sanggup pikul tanggung jawab ini?

aku baru balik trip tu malam tadi ,sampai rumah terus online smpi jam 1,2 pagi sbb nk teok kot2 mizan ada update dlm blog pasal xtvt..punyala xcited nk tau..ekekek...

itu lah saja bebelan aku...sapa2 bleh bagi cadangan,silakan dlm ruangan komen..nanti kita display..

epoi

.::Back 2 School:Part 2::.

(SABTU)~Hari yang ditunggu2 telah tiba juga. Karnival Sukan Bainunalumni. Dengan promosi yang selalu diupdatekan didalam blog ini dan juga dalam facebook dijangkan kehadiran akan melebihi kehadiran AGM yang lalu. Rupa2 hampeh... kengkawan yang kononya nak datang rupa-rupanya sekadar memberi jawapan untuk menyedapkan hati sahaja. Mungkin anda semua sibuk, tidak mengapalah kerana hanya aku, Yusri Yunus, Kim, Det dan Fakril sahaja yang tak sibuk dan tak ada komitmen lain...
Kim, Det, Yus dan Fakril hadir memeriahkan suasana yang kurang meriah kerana terlalu ramai yang sibuk sehingga hanya dihadiri oleh muka yang sama sahaja setiap kali gathering.

Wednesday, July 29, 2009

.::Back 2 School::.

Hujung minggu ini Bainunalumni dan pihak Sekolah akan menganjurkan Karnival Sukan sempena Sambutan Ulang Tahun Ke-25 Penubuhan sekolah yang kita sayangi. Aku sebagai salah seorang jawatankuasa Bainunalumni dan juga Jawatankuasa kerja Karnival Sukan dan AGM berbesar hari untuk mempersilakan semua kawan-kawan untuk datang pada 1 dan 2 Ogos ini.

Marilah kita sama-sama memeriahkan suasana disamping dapat beramah mesra dengan bekas-bekas pelajar Bainun. "WALAU KITA SERING BERKATA TIADA MASA, TETAPI MASA TETAP ADA..."Dalam hal ini aku tak boleh nak memaksa anda semua untuk datang, tapi aku rasa kalian semua perlu datang kerana inilah peluang untuk kita berjumpa dan bertanya khabar. Kalau hendak diikutkan kesibukan kita memang kita sibuk tetapi apa salahnya kalau kita luangkan sedikit masa kita untuk bertemu dengan kawan-kawan, senior-senior dan junior-junior kita yang dahulunya kita sama-sama membesar dengan makan nasi dari periuk yang sama, tidur sebumbung. Tidakkah kalian rindu pada teman-teman anda. Inilah peluangnya untuk kembali bertemu.

Akhir sekali, aku mengharapkan agar kalian dapat hadir pada hujung minggu ini.
Antara Program yang telah diaturkan:
Sabtu : 1 Ogos 2009
1. Pertandingan Bolasepak
2. Pertandingan Bola Jaring
3. Pertandingan Bola Tampar (Bainunalumni vs SMRPB)

Ahad : 2 Ogos 2009
Mesyuarat Agong Bainunalumni
(Makan tengahari disediakan)

#Bilik asrama disediakan kepada yang berminat untuk bermalam.

Thursday, July 9, 2009

Tuesday, June 30, 2009

.::Our 1st Re-union::.

Aku xpasti bila gath nih berlangsung. Yang pastinya gath kita nih sempena Hari Raya. Maybe 2001 atau 2002. Thanx to kengkawan yang banyak membantu menjayakan program re-union kita yang pertama, Bakhtiar, Zaidi (banyak tolong hubungi kawan2), Salmi (tolong contact kengkawan girls), Epoi (persediaan tempat), dan semua kengkawan yang turut memberikan komitmen dalam merealisasikan gath ini...

Antara kengkawan lelaki yang hadir: dari kiri(belakang); Sam, Fahrizal, Mizan, Zaesh, Fendi, Cikgu Mahmud, Epoi, Bakhtiar, Lon, Kim, Syed dan Azrul.
Duduk (dari kiri); Det, Fakril, Ermi, K.Hisyam, Shidee, Ishak, Zaidi dan Harizal.

x-bainun 8791 yang hadir pada hari tersebut...

Masing2 yang sudah kekenyangan...

Aku rasa epoi ada banyak koleksi gambo gath ni dapat uploadkan gambo2 yang lain...

Monday, June 29, 2009

.::MAKLUMAN::.

"Karnival Sukan BainunAlumni 2009"Pertandingan Bolasepak, Bola Tampar, Bola Jaring, Tenis, Badminton.Setiap Batch digalakkan hantar pasukan untuk setiap jenis sukan.Jika tidak,Pasukan BainunAlumni akan diwujudkan

Date:Saturday, August 1, 2009
Time:8:00am - 5:00pm
Location:SMK Raja Permaisuri Bainun

Mesyuarat Agung Tahunan Kedua Untuk Tahun 2009.Sebarang usul & cadangan untuk mesyuarat berkenaan boleh dipanjangkan kepada Setiausaha & Exco Pengurusan sebelum atau pada 3 Julai 2009.

Date:Sunday, August 2, 2009
Time:9:30am - 11:30am
Location:Dewan Besar, SMK Raja Permaisuri Bainun

Wednesday, June 3, 2009

.::Perancangan Aktiviti Sambutan 25 Tahun::.

Sebagaimana semua maklum Sambutan 25 Tahun SMKRPB di adakan pada tahun ini.

Antara 'event' yang bakal diadakan dan MEMERLUKAN kerjasama semua alumni adalah seperti :

1. Karnival Sukan Alumni - (awal July)
2. Majlis Berbuka Puasa & Tahlil (dicadang pada 6/9/2009, menunggu kelulusan sekolah)
3. Majlis Sambutan Hari Raya (dicadang pada 3 raya)
4. Makan MALAM (dicadang pada 10/1/2010)

Semua ALumni yang berkelapangan utk terlibat dalam perancangan AMAT DIALU-ALUKAN. Beberapa siri 'meeting' telah dan bakal diadakan. untuk meeting yang selanjutnya akan di umumkan di www.bainunalumni.org dan juga melalui facebook bainunalumni.

KEPADA YANG BERMINAT UNTUK MENYERTAI KARNIVAL INI BOLEH MENGHUBUNGI SAYA, SEBERAPA SEGERA AGAR PERSEDIAN DAPAT DILAKUKAN. ANDA BOLEH HUBUNGI SAYA MELALUI:

TEL / SMS : 019 507 3304

EMAIL: miezanzz@ gmail.com; miezanzz@yahoo.com.my; miezanzz@syok.org.

KERJASAMA ANDA AMAT DIHARGAI DAN DIALU-ALUKAN

Friday, May 29, 2009

.::Kasih Ibu – Anak Menulis::.

Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu. Si ibu segera mengesatkan tangan di apron menyambut kertas yang dihulurkan oleh si anak lalu membacanya. Kos upah membantu ibu:

1) Tolong pergi kedai : RM4.00
2) Tolong jaga adik : RM4.00
3) Tolong buang sampah : RM1.00
4) Tolong kemas bilik : RM2.00
5) Tolong siram bunga : RM3.00
6) Tolong sapu sampah : RM3.00
Jumlah : RM17.00

Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya. Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.
1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan – PERCUMA
2) Kos berjaga malam kerana menjagamu – PERCUMA
3) Kos air mata yang menitis keranamu – PERCUMA
4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu – PERCUMA
5) Kos menyediakan makan minum, pakaian dan keperluanmu -PERCUMA
Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku – PERCUMA

Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh si ibu. Si anak menatap wajah ibu, memeluknya dan berkata, “Saya Sayangkan Ibu”. Kemudian si anak mengambil pen dan menulis “Telah Dibayar” pada mukasurat yang sama ditulisnya.

Monday, May 11, 2009

.::Hijrah:Kembali ke Jalan Allah::.

Tidak ada yang menjanjikan bahawa kehidupan di dunia akan penuh dengan kebahagiaan bagi semua orang. Tidak ada yang mampu menjanjikannya, kecuali Allah. Dan Allah tidak pernah menjanjikannya. Bagi orang yang beragama, kebahagiaan yang kekal dijanjikan dapat diraih di kehidupan selanjutnya. Sehingga setiap manusia yang lahir ke dunia harus siap menghadapi kenyataan bahwa hidup di dunia tidaklah mudah. Kehidupan di dunia akan menjadi suatu perjalanan yang harus ditempuh dengan penuh perjuangan.

Keyakinan akan kekuasaan Tuhan adalah sesuatu yang mutlak harus dimiliki oleh setiap manusia yang mengaku beragama. Keyakinan itu kemudian akan membawa konsekuensi bahwa mau tidak mau mereka harus mengikuti seluruh kalimat-kalimat Tuhan dan para utusan-Nya yang memuat berbagai aturan dalam menjalani kehidupan di dunia. Aturan tersebut memang lebih banyak mengekang dan membatasi perilaku manusia, namun itulah yang seharusnya, jika manusia tetap ingin mempertahankan martabatnya sebagai mahluk yang memiliki peradaban.

Jadi sebenarnya tidak ada yang boleh dijadikan dasar bagi orang yang beragama untuk menganggap bahwa mereka berhak menikmati segala apa yang mereka inginkan demi kebahagiaan hidup mereka di dunia.

Berpijak dari keyakinan itu , kita mengambil sikap untuk tetap mempertahankan iman dan islam ki. Kerana keislaman dan iman kita kepada Allah adalah suatu anugerah yang sangat agung. kita tidak ingin menghancurkan anugerah tersebut hanya demi kenikmatan sesaat di dunia.

Tidak kita sedari, bahawa kitapun sedikit atau banyak pernah terpedaya oleh bisikan-bisikan yang mengatakan bahwa kita mempunyai hak untuk meneguk kebahagiaan yang kita inginkan. Akan tetapi pada akhirnya kita menemui bahawa diri kita hanyalah mahluk yang tidak berdaya di hadapan Tuhannya.

Ketika kita pernah mencuba mempertanyakan dan memberontak kepada Allah, kita tidak sadar bahawa apa yang kitai tuntut hanyalah sesuatu yang sangat tidak bermakna dibandingkan keagungan Allah yang meliputi seluruh alam semesta. Dan saat kemudian kkita menyedarinya, kita pun jatuh tersungkur di hadapan-Nya. kita sebenarnya tidak patut mempertanyakan Allah Subhanahu Wa Ta'ala, kita sebenarnya hanyalah mahluk yang sangat bergantung kepada Khaliqnya, kita sebenarnya terlalu lemah untuk berani menentang Allah. Maha Suci Engkau Ya Allah, dari segala prasangka buruk yang pernah muncul dalam hati kami yang buta.

Kesedaran itu tidaklah kemudian membuat kecenderungan yang ada dalam diri kita menghilang. Kecenderungan itu tetap ada dalam diri kita. Namun yakinlah bahwa adanya kecenderungan itu sendiri bukanlah suatu dosa bagi kita. Adanya kecenderungan itu adalah sebagai ujian bagi keimanan kita. Dosa baru ditimpakan bila kita kalah dan mengikuti hawa nafsu dengan melakukan perbuatan yang tidak diredhai-Nya. Untuk itu kita harus berjuang untuk melawan kehendak hati kita yang tidak sesuai dengan tuntunan Islam. Dan nampaknya perang kita ini akan berlangsung seumur hidup.

Monday, May 4, 2009

.::Mini Gath @ Ipoh::.

Sempena Cuti Umum 1st May lepas telah diadakan mini gath yang pada mulanya hanya kami nak jumpa 6 orang jer. Aku minta maaf kalau ada yang terasa kalau aku tak jemput korang semua. Idea nih datang dari Yusri Yunus semasa menziarahi Epoi di Hospital tempoh hari... Maklumlah dah lama kami x berkumpul....

Namun apabila cerita gath nih heboh di FB, ramai pulak nak join... so xkan aku nak halang lagipun bila ramai2 meriah juga... Aku mmg dah jangka mesti ada dikalangan kami berenam ada yang xdapat nak join so bila ada yang lain nat turut serta aku terima juga.

Tukar Venue
Kalau ikut perancangan awal kami nak jumpa di Restoran Sabar Menanti, Stadium Perak, Ipoh tapi malangnya tempat tu tutup pulak so lepas bincang2 kami semua lepak di Nashmir Riverfront.
Antara yang hadir malam tuh, Yusri Yunus, Epoi & Alis, Jouhar (88-92), Meor Azam, Hazman dan Mahyudin (85-89), Saiful Azli dan Nizam Ahmad (86-90).

InsyaAllah kalau diizinkan Allah s.w.t. dan diberikan kelapangan akan diadakan lagi gath seperti nih dan next time kita kumpul ramai2...