Friday, April 24, 2009

.::Walimatul Urus::.


(Klik Imej utk besarkan)

Yusni Ibrahim (junior batch 90-94) mewakil aku untuk menjemput kita semua kerumah Familinya pada 2 May 2009 depan.

Monday, April 13, 2009

.::Jemputan Makan-Makan::.

Junior kita Fiza (junior batch 88-92 ~ geng Yulia) menjemput kita semua ke rumah mertuanya kerana dia nak buat majlis makan-makan katanya...

Tarikh/ masa: 2 mei 2009 / 10.00 -12.00.
Alamat rumah dia : NO. 137, JALAN DATO,
KG. MANJOI IPOH. (berhampiran Masjid Gufran, (masjid kita solat jumaat dulu2)

No. H/P : Fiza: 013 597 4795
suami Fiza: 019 566 8685

SEMUA DIJEMPUT HADIR

***Fiza kini sedang di rawat di Hospital Taiping.
sakit combination selepas kena cikugunya...

Wednesday, April 8, 2009

.::Ujian Demantia::.

Di bawah ada ( 4 ) soalan dan satu soalan bonus. Anda perlu menjawab dengan pantas. Anda tidak boleh mengambil masa, perlu menjawabnya segera. OK?

Mari cuba, lihat sendiri berapa pantas dan hebatnya diri anda.....



Ready? GO!!! (lihat bawah)












Soalan Pertama:


A nda menyertai perlumbaan. Anda mengejar dan memotong orang yang kedua. Sekarang Anda ditempat yang ke berapa?






~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~






Jawapan:
Jika jawapan anda tempat yang pertama, sudah tentu jawapan anda salah! Jika anda memotong orang kedua sudah tentu anda mengambil tempatnya, tempat kedua!

Cuba jangan lihat atas semula untuk soalan seterus. Sekarang jawab soalan kedua, tetapi jangan ambil terlalu banyak masa seperti soalan pertama OK ?




Soalan Kedua:


J ika anda memotong tempat orang yang terakhir, jadi anda di tempat...? (lihat bawah)



~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~






Jawapan:
Jika jawapan anda tempat kedua terakhir, anda salah lagi.. siapakah yang terakhir, bagaimana anda boleh memotong orang yang terakhir?


Adakah anda pantas dan cerdek, tidak begitu rupanya.?







Soalan Ketiga:

S oalan kira-kira bermuslihat! Perhatian: Ini mesti dilakukan hanya menggunakan fikiran sahaja . Jangan guna kertas dan pensil atau mesen kira-kira. Cuba lah...



Ambil 1000 dan campur 40 . Sekarang campur lagi 1000 . Campur lagi 30 .... Campur lagi 1000 . Campur lagi 20 ... Campur lagi 1000 . Campur lagi 10 ... Berapa kah jumlah semua?


Lihat bawah untuk ...jawapan.. ..









~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~


Adakah jawapan anda 5000 ?

Jawapan sebanar adalah 4100.




Jika anda tak percaya gunakan mesen kira-kira.! Mungkin ini bukan hari anda kan ? Mungkin anda boleh jawab soalan yang akhir ini dengan betul ... Cuba .



Soalan keempat:


Bapa Mary ada seramai lima orang anak gadis: 1. Nana, 2. Nene, 3. Nini, 4. Nono. Apakah nama anak gadisnya yang terakhir?










Adakah jawapan anda
Nunu? Salah! sudah tentu Salah.
Namanya Mary. Baca semula soalan!



Okay, cuba jawab soalan bonus:


S orang bisu pergi ke mini-market untuk membeli sebatang berus gigi. Dengan mengayakan lakunan memberus gigi ia berjaya menerangkan hasratnya kepada pekedai dan ia berjaya membeli berus gigi itu.



Seterusnya, seorang buta pergi ke mini-market, untuk membeli cermin mata hitam, bagaimaa dia menerangkan kepada pekedai itu hasratnya. ...?









~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~





Dia hanya membuka mulutnya dan menyebut apa yang dihajati


Mudah sahaja.

Monday, April 6, 2009

Terima Kasih Semua & Ampun Maaf

salam semua,
alhamdulillah besyukur kpd Allah, krn masih memberi nyawa kpd aku.
terima kasih x terhingga kpd miezan krn update hal aku dlm nih..actually,terlambat jua aku bgtau mizan hal aku admit dan operation sbb segala berlaku dgn pantas..aku chek on Khamis,trus kena tahan wad,jumaat buat opt. Scooping,petsng trus detect heart failure, sabtu trus buat opt Angiogram.
kalo mizan dtg awal hari aku buat angiogram tuh,maybe dia akan kalut bila lihat keadaan aku slps 1st operation(sbb alis ckp aku dh teruk masa kt ICU tuh,dh xsedar etc).tu yg buat 2nd operation,baru aku ok.Allah Maha Kuasa.
thanks a lot pada kawan2 yg dtg melawat,mizan,yus,johar(kamu dtg ngan sapa arituh?),azrul n wife n baby,bro hazman,bro meor,dan pada yg sms tak henti2,call x henti2(antara yg aku ingt-syidah,zana,sam,kim,yer,zaesh,yus kalut,fakril,yus tono,fazli koleh,syarmi,edi bon,(nama2 yg tertinggal haraf maaf yer)tak lupa juga yg wish kat dlm BLOG nih,,aku n alis hya mampu ucapkan berjuta terima kasih.moga kalian pya semangat sentiasa dalm hati aku.
check la kesihatan korg masing2,jaga makan minum,slalu lah exercise,berentilah merokok(aku dah bertahun2 berenti merokok),sbb sakit kalo nk datang MENGEJUT jer,x kasik warning!yg paling penting jgn lupa Allah.
hehhe..siapa sangka dlm umur 35 nih dah buat minor overhaul kat jantung aku..
skrg keadaan aku ok,cuma aku x boleh tidur sejak balik rumah sampai la sekarang,bila letak badan,baring jer,aku mula batuk kuat,cuba juga tido duduk,tapi tu laa..sekejap2 jaga balik..kata doktor,paru2 aku ada air yg perlu diflush sikit2...air aku cuma limit 1 liter shj sehari..(dah la aku ni jenis kuat minum..adeh..).Bersabar shj dgn dugaanNya.
erm..itu ajerlah yg aku nk kongsi2kan.
aku ambil kesempatan ni, nk mohon maaf pada semua sekali,kalo aku ada buat salah dan silap,dosa pada korang semua selama ini.harap sudi maafkan aku yer.halalkanlah makan minum aku,dan mana yg terlebih,terkurang..bagi pihak korg,aku awal2 dh maafkan apa2 benda sekalipun.
terima kasih semua.
epoi

Wednesday, April 1, 2009

.::Lagu feberet kita suatu masa ::.

Lagu ni menjadi antara lagu febret setiap kali diadakan malam perpisahan. Tidak sah rasanya kalau persembahan takder lagu nih....
video
aku sure korang pun mesti teringat zaman sekolah dolu2 bila dengar lagu nih....